• kaimaktsalan_slide1.jpg
  • kaimaktsalan_slide2.jpg
  • kaimaktsalan_slide3.jpg
  • ΒΟΟΚ ΥΟUR HOTEL NOW

  • ΒΟΟΚ ΥΟUR HOTEL NOW
date picker

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος (Καϊμάκτσαλαν)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΡΩΜΑ | ΙΣΤΟΡΙΑ

Πρόκειται για έναν πολυτελή, πετρόκτιστο οικισμό στους πρόποδες του Βόρα (Καϊμάκτσαλαν), δίπλα σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα χιονοδρομικά κέντρα της Βορείου Ελλάδος.

περισσότερα

Ο παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Αγίου Αθανασίου (ή Τσεγάνη) βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ από την πόλη της Έδεσσας και σχεδόν δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα (Καΐμάκτσαλαν), χτισμένος σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Το χωριό χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και κατοικούνταν έως και τη δεκαετία του 1980, όποτε και οι κάτοικοί του μετακόμισαν σε χαμηλότερο υψόμετρο, περί τα 6χλμ κάτω από τον παραδοσιακό οικισμό. Σαν επισκέπτης, θα θαυμάσετε τα πέτρινα κτίρια και τις κεραμιδοσκεπές, χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Τόσο στο παλιό όσο και στο νέο χωριό, υπάρχουν απεριόριστες επιλογές για φαγητό και ποτό.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μόλις 10 χλμ, από τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και σε ύψος 2050- 2480 μέτρων βρίσκεται το πλήρως εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα (Καϊμάκτσαλαν).

περισσότερα

Διαθέτει καταφύγιο, σχολή σκι, χώρο στάθμευσης, πίστες αρχαρίων, υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού καθώς και το υψηλότερο τελεφερίκ σε όλη την Ελλάδα. Πρώτο στις προτιμήσεις των λάτρεων των χειμερινών σπορ, καθώς προσφέρει πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων, όπως Airboard trailand snowboarding ενώ παράλληλα ενδείκνυται και για όσους προτιμούν να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο με ένα φλιτζάνι καφέ, ζεστή σοκολάτα ή ένα ποτήρι κρασί στο υπέροχο σαλέ του. Το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα είναι ένα από τα ελάχιστα στη χώρα που προσφέρουν καλή ποιότητα χιονιού για μεγάλο χρονικό διάστημα (Οκτώβριος- Μάρτιος).

ΒΕΡΓΙΝΑ

Στη Νάουσα, δίπλα στους χρωματιστούς αμπελώνες, βρίσκεται η Σχολή του Αριστοτέλη, πατέρα της Φιλοσοφίας και διδασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

περισσότερα

Βρισκόμενοι στην περιοχή, μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη Βεργίνα- τη γενέτειρα του μεγαλύτερου στρατιωτικού διοικητή όλων των εποχών- αλλά και το μουσείο της Βεργίνας, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα όλου του κόσμου. Μπαίνοντας στον επιβλητικό χώρο ταφής των βασιλέων της Μακεδονίας, όπου βρίσκεται και ο τάφος του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Φιλίππου Β, ο επισκέπτης με δέος αντιλαμβάνεται τον πλούτο και το μεγαλείο του Βασιλείου της Μακεδονίας.

Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

Ο παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Αγίου Αθανασίου βρίθει από επιλογές σε καφέ, εστιατόρια και clubs όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα ή να χορέψει μέχρι τελικής πτώσεως παρέα με το αγαπημένο του ποτό.

περισσότερα

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του οικισμού, εφόσον το χωριό αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς στη Βόρειο Ελλάδα, τον καθιστά ικανό να καλύψει κάθε είδους ανάγκη διασκέδασης και χαλάρωσης καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην "ζεστή" ατμόσφαιρα κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο ενώ σχεδόν σε όλα τα καταστήματα δεσπόζει ένα τεράστιο τζάκι- ακριβώς ότι χρειάζεστε μετά από μια κουραστική εξόρμηση στις πλαγιές του Βόρα (Καϊμάκτσαλαν).

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τι θα λέγατε για λίγη ιππασία ή ορειβασία; Μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή του όρους (Πιπερίτσα, 2000μ), μέσω του δάσους σε 4 ώρες!

περισσότερα

Πολύ κοντα από το χωριό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, βρίσκεται το Διεθνές Μονοπάτι Ορεινής Πεζοπορίας Ε4 που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ορεινής Πεζοπορίας (E.W.V.), ξεκινάει από την Ισπανία και καταλήγει στη χώρα μας. Επίσης, στο πολύ κοντινό χωριό της Παναγίτσας, βρίσκεται η Αερολέσχη της Έδεσσας αλλά και πίστα μοτοκρος. Τέλος, η λίμνη Βεγορίτιδα όπου δεσπόζει το υγρό στοιχείο αποτελεί έναν τόπο μοναδικού κάλλους που προσφέρει διαφόρων ειδών δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσετε.

ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΠΟΖΑΡ)

Πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας, η Έδεσσα είναι γνωστή για τους καταρράκτες της, οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 1395, έπειτα από έναν ισχυρότατο σεισμό που είχε καταστρέψει ολόκληρη την πόλη.

περισσότερα

Οι καταρράκτες, το ιστορικό κέντρο, οι αρχαιολογικοί χώροι, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, το Ενυδρείο- Ερπετάριο, οι εκκλησίες του 14ου αιώνα και το "Γενί Τζαμί" είναι μόνον κάποια από τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας. Ακόμη, αξίζει τα επισκεφθείτε τα φημισμένα ιαματικά λουτρά της Αριδαίας (Λουτρά Πόζαρ ή Λουτρά Λουτρακίου), που βρίσκονται 32χλμ από το κέντρο της πόλης. Τα καθάρια νερά αναβλύζουν από τις ιαματικές πηγές, σε σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου χειμώνα- καλοκαίρι, ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχουν ανεξερεύνητες, φυσικά σχηματισμένες σπηλιές.